8 mai 2010

Adio problemelor cervicale!

Pentru medicii orientali sanatatea nu reprezinta pur si simplu starea diferitelor parti ale corpului fizic. ei inteleg boala ca pe un blocaj al circulatiei energiei vitale.

Datorita tensiunilor fizice si mentale, stresului zilnic, posturii incorecte si odata cu inaintarea in varsta, meridianele energetice ale corpului devin din ce in ce mai blocate. Blocajele in libera curgere a energiei afecteaza functia meridianelor de a dirija forta vitala catre organele interne. Alimentarea cu energie a organelor si sistemelor reprezinta o conditie esentiala pentru buna lor functionare.
 
Vechii taoisti au descoperit ca mentinerea tensiunii in corp ne secatuieste de energie. Relaxarea elibereaza aceasta energie, permitand focalizarea atentiei. Fara relaxare corpul este incordat, iar mintea imprastiata si confuza.

Blocajele din zona cervicala a coloanei determina urmatoarele afectiuni:

C1 – cefalee, migrene, nevroza, surmenaj, lapsus, insomnii, hipertensiune, oboseala cronica, ameteli;
C2 – afectiuni sinusale, boli oftalmice, otite, surditate, lesin, diverse dureri in regiunea cervicala ;
C3 – nevralgii, boli de ten, eczeme ;
C4 – alergie si stari asmatiforme, tulburari auditive, polipi ;
C5 – inflamatia corzilor vocale, ragusire, tonsilita ;
C6 – torticolis, dureri de brate, articulatii, amigdalita, tuse convulsiva ;
C7 – boli ale tiroidei, inflamatia glandelor salivare, predispozitie la raceli.

Cum sa eliminam practic blocajele energetice si fizice care stau in calea vitalitatii? In acest scop noi folosim metoda Qi Gong pentru coloana vertebrala:  un set de peste 50 exercitii care reflecta analogic procesele din natura. Prin coordonarea miscarilor cu respiratia si relaxarea totala, exercitiile energizeaza abundent structura corporala. Aceasta energia este folosita pentru deschiderea meridianelor corpului. Cheia succesului consta in executarea corecta a formelor.

Exercitiile fac posibile beneficii unice prin imbunatatirea sanatatii, alinierea coloanei, centrarea structurii corporale. Fluxul energetic continuu si intens se va restabili în mod natural. Va veti simti coloana vertebrala aliniata, corpul, mintea si energia regenerate.

Sistemul face parte din ansamblul scrierilor medicale traditionale chinezesti si se afla printre principalele practici de hranire a "principiului vital". Medicii din China prescriu anumite exercitii pentru prevenirea si vindecarea multor probleme de sanatate, insclusiv celor enumerate mai sus.

Qi gong-ul laic face parte din traditia chineza si dateaza din timpuri preistorice. S-au descoperit scrieri pictoriale pe obiecte stravechi, referitoare la Qi Gong, datand de acum sapte mii de ani. Exista peste 3 000 de stiluri traditionale de Qi Gong. Secretele acestei practici sunt impartasite azi de milioane de oameni din toata lumea, care practica zilnic Qi Gong pentru a-si mentine o stare de sanatate excelenta si a fi plini de energie.

Inca din antichitate, Qi Gong-ul a fost folosit de catre chinezi ca un exercitiu pentru mentinerea sanatatii si prevenirea imbolnavirilor. Qi Gong-ul are, de asemenea, o indelungata istorie de utilizare in calitate de tratament terapeutic, dar totusi ni se pare "misterios". Vom incerca sa ridicam valul de superstitie si mister, pentru a aduce stiinta si arta Qi Gong-ului si cercetarile din acest domeniu in viata noastra rationala moderna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu