8 mai 2010

Terapia coloanei vertebrale prin Qi Gong

Coloana vertebrala este una dintre cele mai importante parti vitale ale corpului uman, sustinand trunchiul si permitand toate miscarile posibile. Scrierile medicale traditionale chinezesti subliniaza importanta dezvoltarii flexibilitatii coloanei pentru mentinerea sanatatii.

Coloana vertebrala este o opera de arta capabila sa efectueze miscari in toate directiile, folosite regulat in activitatile de zi cu zi. Din pacate, viata noastra sedentara conduce la adoptarea unei posturi disfunctionale ce limiteaza miscarile potentiale ale coloanei. Atunci cand ea este afectata si functioneaza deficitar, consecintele pot fi dureroase si chiar imobilizatoare.

Prin intermediul metodei Qi Gong pentru coloana vertebrala, noi reusim sa decompresam discurile intervertebrale, sa lungim, sa detensionam si sa echilibram muschii vertebrali, deschizand accesul la fiecare vertebra. Aceasta permite restabilirea mobilitatii si capacitatii de miscare independenta a fiecarei vertebre.

Marirea spatiilor dintre vertebre permite restabilirea si intensificarea fluxului energetic al Meridianului Guvernor (din lungul coloanei vertebrale) si alinierea intregii coloane. Efectele benefice apar in mod natural si/sau sunt stimulate in timpul practicarii corecte a metodei sub indrumarea unor profesori experimentati.

Programul contine un set de peste 50 de exercitii, tehnici speciale de respiratie si auto-masaj, care odata invatate, pot fi executate acasa, la serviciu, in vacanta, in timp ce mergem, alergam, stam la coada… Sistemul reprezinta o „arma” la indemana tuturor persoanelor care doresc sa-si asume responsabilitatea pentru propria sanatate, luptand pentru prevenirea imbolnavirilor, vindecare pe cale naturala si longevitate.

Metoda Qi Gong pentru coloana vertebrala regenereaza organismul la nivel celular, avand un efect incredibil de regenerare si intinerire a intregului organism. Noi folosim acest sistem ca metoda de prevenire si vindecare a malformatiilor si deformatiilor coloanei vertebrale (scoliozei, cifozei), osteoporozei, artritei, dereglarilor metabolismului, ale aparatului vizual si auditiv, insomniilor, migrenelor, ametelilor, concentrarii si memoriei, sistemelor digestiv, cardio-vascular si respirator, spondilozei lombare si cervicale, problemelor legate de chisturi, menopauza,  fertilitate, frigiditate, dureri lombare, impotenta, ejaculare precoce.

3 comentarii: