26 mar. 2010

Cum sa slabesti la birou. Prima zi.

Luni
Poti sa-ti intaresti tonusul muscular chiar la birou, fara sa parasesti incinta, printr-o serie de exercitii, comod de executat. Nu sunt necesare echipamente speciale. Singura conditie – fara tocuri.
Retine:  rezultatele atat in sportul de performanta, cat si cel de intretinere, se obtin prin regularitate. Deaceea, in cazul in care nu vei cauta motive si scuze, ci esti hotarata sa lucrezi serios pentru conditia ta fizica si psihica, introdu aceste exercitii in programul de lucru de luni pana vineri, la birou.
In fiecare zi vei primi un set de trei exercitii pentru diverse grupe musculare. Acestea trebuie executate in 2-3 serii. Ar fi excelent daca reusesti sa le executi de doua ori pe zi, iar seara vii la sala. Daruieste 15 min propriei sanatati, bunastarii tale fizice si psihice, pentru ca poti si pentru ca meriti.  Exercitiile la birou vor fi bonusul tau pentru o stare de bine si buna dispozitie.
Asadar, sa incepem !

1.    Picioare, gambe
Ridica-te in picioare. Tine-te cu mana dreapta de birou (scaun), indoie piciorul stang,  stand pe cel drept. Orienteaza talpa dreapta in exterior, la 45 grade. Executa genoflexiuni pe un picior: aseaza-te si ridica-te. Executa miscarea lent, in coordonare cu respiratia.  Mentine trunchiul drept.
Initial exercitiul poate sa ti se para dificil, dar gradat te vei obisnui. In cazul in care simti durere in genunchi, poti incepe prin flexia ambelor picioare.
Executa similar exercitiul cu piciorul stang.
2.    Abdomen
Aseaza-te pe marginea unui  scaun (fara roti), tinandu-te cu mainile de acesta. Tine picioarele flexate, talpile la sol, trunchiul usor inclinat in spate. Trage genunchii spre piept, apoi coboara picioarele la sol. In acest exercitiu sunt activati simultan muschii abdominali si muschii spatelui.
3.    Brate
Sezand pe scaun, ia cu ambele maini o carte sau orice obiect mai greu, ridica bratele deasupra capului. Indoie bratele in spate, spre coloana, apoi intinde-le in sus, indreptand total coatele. Executa exercitiul lent.

La fiecare exercitiu incordeaza muschii, ca si cum ai simti o contraforta. Astfel efectul exercitiului va fi amplificat.
La finalul programului, aeriseste cabinetul, serveste un ceai cu lamaie.
Iti urez o zi de lucru extraordinara si te astept deseara la sala!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu