27 mar. 2010

Cum sa slabesti la birou. A treia zi.

Miercuri
A venit timpul gimnasticii zilnice la birou! Azi executam 3 exercitii in regim obisnuit: 2-3 serii a cate 12 repetari, 10 sec pauze intre serii.

Exercitiile de forta pe care ti le propun, ard caloriile nu numai in timpul executarii lor, dar si dupa antrenament, cand deja ai uitat de ele.
1. Picioare, gambe
Stati in picioare langa birou (scaun). Tine-te cu mana dreapta de birou, stand pe piciorul drept. Deplaseaza piciorul stang in spate, mentinandu-l in aer. Flexeaza si indreapta piciorul, fara sa-l cobori nici macar la 1 cm. Pentru a exercita o presiune mai mare, trage varful piciorului activ, apasand in calcai. La indoirea piciorului, incordeaza soldul si fesa. In acest caz, piciorul de sprijin lucreaza in regim static. Pentru a detensiona muschii in urma executarii exercitiului, inclina trunchiul in fata, mentinand ambele picioare intinse. Repeta cu celalalt picior.
2. Spate
Sezand pe scaun, cu talpile unite, plaseaza palmele la ceafa, tinand o carte grea, coatele orientate in exterior. Cu spatele drept, apleaca-te spre picioare si revino in postura initiala. Atentie: NU rotunji spatele!!! Preferabil sa te inclini mai putin, dar cu spatele drept, decat invers. Executa o serie de 12 repetari, pauza 10 sec. A doua serie execut-o cu bratele intinse, mentinute la nivelul urechilor. A treia serie - la alegere.
3. Brate, piept
Sezand sau stand in picioare, imita tehnica inotului, cu unele modificari. Intinde si incruciseaza bratele. Poti tine in fiecare mana cate o carte (agenda). Executa exercitiul in ritm lent, fixand pentru o sec bratele in postura cu bratele departate. Nu cobori  prea mult bratele la indoire, mentine-le la suprafata apei. Tine spatele drept, abdomenul tras.
Important:
- incordeaza muschii ca si cum opui rezistenta;
- focalizeaza-ti atentia pe executia corecta a exercitiului.
Iti urez o zi de lucru extraordinara si te astept deseara la sala!
Armonita.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu