28 mar. 2010

Yin-Yang si orgasmul total

Acest cerc este Tao, picaturile neagra si alba simbolizand Yin-ul si Yang-ul intr-o perfecta armonie circulara. Simbolul taoist Yin-Yang este o reprezentare a echilibrului si armoniei. Energiile masculine si feminine din natura cauta intotdeauna echilibrul.
Taoistii au observat ca natura este interactiva si plina de energie creatoare, sexuala, datatoare de viata. Ploaia patrunde in pamant, dand nastere pomilor si florilor, raurile mangaie stancile, oceanul rascoleste nisipul, iar soarele este absorbit de pantecul pamantului, dand nastere vietii. Viata izvoraste din echilibrul energiilor masculine si feminine, din fuziunea Yin-ului cu Yang-ul.
Aceleasi principii se aplica si relatiilor interumane. Curgerea energiei sexuale nu poate contribui singura la completarea cercului. Trebuie sa existe un profund sentiment de iubire. Acest ciclu energetic nu poate sa se formeze daca se urmareste doar placerea sexuala, fara profunda traire afectiva intre parteneri. Aceasta este ca si cum am tine apropiate capetele a doi magneti in forma de potcoava si am atinge doar un capat. Celalalt brat va tinde de asemenea sa se apropie pentru a pecetlui atractia magnetica. Doar cand ambii poli pozitivi si negativi ai barbatului si femeii sunt conectati in locurile lor specifice, energia poate sa curga intr-un echilibru perfect, continuu si dinamic. Din acest motiv, prin actul sexual lipsit de dragoste, se realizeaza doar pe jumatate o unire cu partenerul. Circuitul de energie in cercul Yin-Yang este intrerupt, iar fara echilibru energetic nici o relatie pur sexuala nu va poate satisface aspiratiile profunde de intregire.
Armonita.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu