24 mar. 2010

Energia sexuala si emotiile

Energia sexuala este puternic conectata la emotii. Ea ne intensifica emotiile si atitudinile. De aceea, placerea sexuala este considerata in popor drept cea mai mare desfatare, iar sentimentul de "a fi indragostit" este extrem de intens si atotcuprinzator. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care certurile indragostitilor sunt cele mai incinse, iar in jurul actului sexual exista multe emotii negative: frica, frustrarea, mania, ingrijorarea, depresia....
Daca simti iubire, bucurie, blandete, aceste emotii vor fi amplificate de catre energia sexuala si ea va deveni pozitiva. Daca simti ura, manie, frica, frustrare, aceste emotii negative vor fi, de asemenea, multiplicate de catre energia sexuala si ea va deveni negativa.
Energia sexuala este absolut neutra, fara nici o judecata morala despre ceea ce este bine sau rau. Credintele noastre limitatoare, conditionarea societatii din care facem parte, mediul social, educatia in familie reprezinta factorii care ne fac sa ne simtim bine sau rau, frustrati sau liberi in legatura cu folosirea energiei sexuale in scopuri benefice, terapeutice, creative.
Armonita.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu